skip to Main Content

Camerabeveiliging, weet wat je koopt!

Afgelopen week zagen we toch wel een heel triest verhaal op het internet staan en naar aanleiding daarvan hebben we dit bericht geschreven. Niet alleen om je te waarschuwen, maar vooral ook om je te helpen met wat je koopt en hoe je camera’s het beste kunt beveiligen. Een vrouw heeft bij de Action een goedkope huis-tuin-en-keuken camera gekocht en deze vervolgens via het boekje ge├»nstalleerd en geconfigureerd…

“Even dacht ik dat ik gek werd. Ik kom thuis en doe mijn dagelijkse dingen; Boodschappen gedaan en deze even opruimen, zingend door je huis heen. Ineens hoor ik iets rommelen in de woonkamer en tot mijn verbazing zag ik de 2 maanden oude camera van de Action bewegen. Mijn telefoon (waarmee ik hem kon bedienen) lag op bed en ik had geen idee wat hij deed. Ik draaide me om en ging weer door met het uitpakken van mijn boodschappen.

Ineens hoor ik gerommel en een stem, een mannelijke Franse stem die tegen me begon te praten. Ik rende naar de camera, trok de stekker er uit en gooide hem in de kliko. Ik werd bekeken, maar hoe lang al? Wat heeft die persoon van mij gezien? Mijn huis, mijn bezittingen. Het werd me allemaal te veel en begon te huilen. Ik ben bang, doodsbang…”

We kunnen het niet vaak genoeg zeggen, maar weet wat je koopt. Goedkope camera’s zoals die van de Action zijn vaak, naast het feit dat ze ontzettend slecht beeld geven waar je vaak niets aan hebt, slecht beveiligd. Nu is deze beveiliging vaak zelf wel te verbeteren, maar jij als klant van de Action, Gamma of een andere winkel waar je goedkope WiFi camera’s kunt kopen, hebt vaak geen idee hoe dit te beveiligen is. Een aantal zaken zoals een lang en lastig te raden wachtwoord instellen is nog wel te doen, maar het veranderen van netwerkpoorten is toch lastiger.

Laat je daarom altijd adviseren door een professional. Durf je zelf vervolgens de installatie niet aan? Laat dit dan ook uitvoeren door een professional. Het kost je wat meer geld, maar je bent er zeker van dat er niemand met je mee kijkt. Nu niet, straks niet, nooit niet.

Zelf bieden wij camerasystemen aan van Hikvision, de marktleider op het gebied van beveiligingsmaatregelen. Interesse naar aanleiding van dit bericht? Neem dan contact op!