skip to Main Content

Gek word je ervan: Trage computers kosten twee werkdagen per maand

Een computer die er ellenlang over doet om op te starten, programma’s die vastlopen of een printer die niet werkt. Herkenbaar? Je bent niet de enige voor wie dat geldt. Jaarlijks verliezen we veel kostbare werktijd door ICT-problemen.

Belgische ambtenaren verkwanselen jaarlijks 14 werkdagen door ICT-problemen, blijkt uit een gepubliceerde enquête van 29 juni 2018 onder 3500 werknemers. In Nederland is dat al niet beter. Volgens een eerdere studie van Alexander van Deursen en Jan van Dijk van de Universiteit Twente gaat ruim 8 procent van onze werktijd verloren door haperende ICT. Dat zijn toch bijna twee werkdagen per (fulltime) werknemer per maand. Dit kost het bedrijfsleven 19 miljard euro per jaar.

Volgens het onderzoek ‘CTRL ALT DELETE’ van Van Deursen en Van Dijk zijn niet werkende computers de grootste frustratie van werknemers. Volgens de onderzoekers is een van de problemen dat we onszelf op het gebied van computer-skills overschatten. Ze zijn er enthousiast over, maar als we het dan gaan toetsen, blijkt de kennis erg tegen te vallen.

Juist om die redenen staan wij graag voor u klaar om uw werknemers te ontzorgen! Met een professionele, flexibele organisatie vol met de benodigde ICT kennis van vandaag en morgen. Of het nu gaat om een storing, onderhoud van een netwerk on-site, vernieuwen van een werkplek, optimaliseren / automatiseren van bedrijfsprocessen, werken in de cloud of een VoiP-oplossing, Beuningen IT biedt voor u de oplossing!