skip to Main Content

Komen berichtjes laat aan op je Android toestel? Hier de oplossing!

Komen WhatsApp-berichtjes pas binnen als je de app zelf opstart, of krijg je binnenkomende e-mails pas te zien zodra je de telefoon aanzet? Mogelijk is de nieuwe Doze-modus van Android de boosdoener. Zo zet je deze naar je hand.

Google introduceerde Doze als onderdeel van Android 6.0 Marshmallow. Wanneer je toestel niet actief in gebruik is, gaat deze na circa 20-30 minuten in een extra diepe slaapstand. Dit vanuit de gedachte om de accu te besparen. Zodra Doze wordt ingeschakeld, synchroniseren veel apps niet meer met internet, waardoor je ook geen meldingen meer binnenkrijgt. Pas zodra je je telefoon er weer bij pakt, worden de apps ‘wakker’ en worden er een hoop e-mails of chatberichtjes tegelijk binnengehaald.

Accuoptimalisatie

Doze is helaas niet zomaar uit te schakelen. Wat je echter wel kunt doen, is je favoriete apps uitzondering op de Doze-regel maken. Ga daarvoor naar Instellingen > Accu en druk op de bolletjes in de rechter bovenhoek. Kies hier voor Accuoptimalisatie.

Selecteer in het dropdown-menu voor Alle apps en scroll naar de apps waarvan berichten te laat binnenkomen – bijvoorbeeld WhatsApp. Tik er op en kies vervolgens voor ‘Niet optimaliseren‘. Dit zou het probleem moeten oplossen.