skip to Main Content

Microsoft waarschuwt Windows 7-gebruikers voor naderend einde

Microsoft kondigde het einde van de ondersteuning van Windows 7 eerder al aan, maar maar nu waarschuwt het besturingssysteem gebruikers ook actief. De ondersteuning stopt op 14 januari 2020. Windows 7 krijgt sinds 2015 al geen nieuwe functies meer en in 2016 zei Microsoft dat het vanaf januari 2020 stopt met beveiligingsupdates voor Windows 7.

Sinds woensdag herinnert Windows 7 consumenten dat het einde nadert voor hun besturingssysteem en dat een update naar Windows 10 verstandig is. Terwijl Windows 10 al in de zomer van 2015 verscheen, had Windows 10 pas begin dit jaar meer gebruikers dan Windows 7. Dat terwijl gebruikers van Windows 7 en Windows 8 in het eerste jaar na het verschijnen van Windows 10 een gratis upgrade kregen aangeboden.

Stopt Windows 7 met werken?

Nee, je kunt je computer dan nog gewoon gebruiken. Maar: Windows 7 krijgt vanaf dat moment geen beveiligingsupdates meer!

Is dat erg?

Ja, daarna kunnen hackers en internet criminelen ongehinderd gaten schieten in Microsofts oude besturingssysteem – zonder dat deze nog dichtgeplakt zullen worden – en is het dus niet meer veilig om te Internetten (internetbankieren, online shoppen en meer) met Windows 7.

Wij adviseren iedereen die nu Windows 7 heeft om voor het eind van dit jaar over te stappen op Windows 10. Uiteraard kunnen wij dit voor je regelen. Neem contact met ons op voor de mogelijkheden!