skip to Main Content

Terugroepactie laptopaccu’s HP uitgebreid

De omvang van een probleem met brandgevaarlijke laptopaccu’s van HP blijkt groter dan gedacht. De terugroepactie van vorig jaar houdt stand en is nu uitgebreider dan eerst.

Vorig jaar waarschuwde HP al dat de accu’s van sommige notebooks oververhit konden raken. Men kon de gevaarlijke batterijen kosteloos laten vervangen door een veilig exemplaar. Destijds betrof het enkel modellen die tussen maart 2013 en augustus 2015 waren verkocht. Nu meldt HP echter dat ook laptops die tussen augustus 2015 en oktober 2016 verkocht zijn, een risico vormen. De terugroepactie geldt dan ook nog steeds. HP raadt aan om brandgevaarlijke accu’s niet langer te gebruiken. In afwachting van een vervanger kunt u de notebook wel blijven gebruiken, maar het liefst alleen door deze aan de netstroom te hangen – na verwijdering van de accu.

Loopt uw laptop risico?
Er zijn verschillende manieren om te achterhalen of de accu in uw HP-laptop brandgevaarlijk is. Dit kan automatisch gebeuren door via de website van HP een klein programmaatje te downloaden, dat naloopt welke batterij er in uw notebook zit. Dit proces kan ook handmatig uitgevoerd worden door o.a. het serienummer van uw laptop in te vullen. HP geeft hier instructies voor op hun website. Komt u er niet uit? Neem dan contact met ons op om te kijken wat wij voor u kunnen betekenen.