skip to Main Content

Waarom goede webhosting belangrijk is?

Het is 2017 en we gebruiken het internet meer dan ooit. Waarschijnlijk heeft u al een website draaien bij een grote webhoster zoals Versio, MijnDomein of YourHosting. Voor weinig geld krijgt u netjes 99% uptime garantie en de website lijkt ook nog eens prima te zijn qua snelheid. Daarbij betaalt u niet te veel geld per jaar en lijkt alles goed geregeld te zijn. Toch zijn er een aantal goede redenen om niet voor een grote partij te gaan, maar juist voor een kleine partij (zoals Beuningen IT). Natuurlijk, dat is een stuk duurder. Maar wat is duur? Zeker op het gebied van webhosting is goedkoop duurkoop. Lees daar hieronder meer over.

Beschikbaarheid

De grote spelers in de markt garanderen vaak een uptime garantie van 99% maar niet van 99,9% zoals wij wel doen. Vaak werkt de website prima, maar juist op de momenten dat het écht nodig is (en da’s vaak in de avonduren) kan het er wel eens uit vliegen. Wij houden alles 24/7 in de gaten en zijn daarnaast ook gewoon ’s avonds bereikbaar! Ja, ook voor u als ZZP’er of als MKB-bedrijf.

Snelheid

Heeft u net uw domeinnaam en webhosting pakket geregistreerd bij een grote partij, dan lijkt het allemaal lekker vlot te zijn. U heeft een mooie WordPress website (of nog niet, wij maken ‘m voor u) die best vlot aanvoelt. Echter, na een tijdje begint de website steeds trager en trager te worden. Hoe dat komt? De grote spelers proppen zoveel mogelijk websites op één server wat de snelheid niet ten goede komt. Logisch ook, zo houden ze hun kosten laag en kunnen ze met scherpe tarieven adverteren. Wij hebben meerdere virtuele servers waarop maximaal vijftig websites draaien om zo de snelheid optimaal te houden.

Ondersteuning

Vaak is de ondersteuning om te huilen. Doorverwezen worden naar een FAQ (veelgestelde vragen) die helemaal geen antwoord geeft op de vraag of u belt naar een callcenter medewerker die de support doet. Dit zien we ook veel bij internetproviders (Ziggo, KPN, etc.), herkenbaar? U kunt ons bellen (zoals gezegd ook ’s avonds) en dan krijgt u iemand aan de lijn die verstand van zaken heeft en 90% van de problemen direct kan oplossen, wel zo prettig.

Back-ups

Hoe heeft uw huidige webhoster de back-ups geregeld? Weet u dat eigenlijk wel? Waarschijnlijk niet. Daar wordt ook (bijna) nooit over gesproken. Dergelijke zaken zijn niet in de FAQ te vinden en de callcenter medewerker kan het u ook niet vertellen. Bij ons is het wél duidelijk. Onze back-ups gaan tot 30 dagen terug in de tijd. Altijd. Niet alleen van uw webhosting, maar ook van uw e-mail maken wij back-ups.

Zoekmachine resultaten

Een trage website, een beroerde beschikbaarheid van uw website, allemaal zaken die invloed hebben op de zoekmachine resultaten. Voor bedrijven die volledig afhankelijk zijn van internet(verkopen) natuurlijk een dooddoener. Zoekmachines zoals Google gebruiken bepaalde algoritmes die er voor zorgen dat een snelle website met hoge uptime beter geïndexeerd wordt dan een trage website met een minder hoge uptime. Is uw website niet bereikbaar? Dan krijgt u van Google zelfs een zogenaamde penalty waardoor uw website automatisch niet meer op de eerste zoekpagina komt.