skip to Main Content

WhatsApp start niet meer op computer en geeft foutmelding

We krijgen vanuit diverse hoeken te horen dat WhatsApp niet meer opstart op de computer. De foutmelding “The code execution cannot proceed because ffmpeg.dll was not found” wordt dan weergegeven. Een oplossing voor het probleem is er nog niet. Er zijn drie workarounds. De eenvoudigste is WhatsApp opnieuw installeren (maar dit moet na iedere herstart van de computer), de tweede is WhatsApp via de browser gebruiken en de derde is iets lastiger (maar permanent) en is hieronder uitgelegd in een kort stappenplan.

  1. Open de Windows Verkenner en ga naar de map “C:\Users”. Noteer je gebruikersnaam en ga vervolgens naar de map “C:\Users\<gebruikersnaam>\AppData\Local\WhatsApp”.
  2. Ga nu naar de map “app-2.2134.10” en maak een kopie van alle bestanden door ze te selecteren en er met de rechtermuisknop op te klikken, gevolgd door de optie “KopiĆ«ren”.
  3. Vervolgens ga je naar de bovenliggende map en ga je naar de map “app-2.2138.14”. Hier plak je vervolgens alle bestanden door met de rechtermuisknop te klikken op het lege witte vlak, gevolgd door “Plakken”.
  4. Je krijgt nu de vraag of je de bestanden in de doelmap wil vervangen, kies hier de optie “Deze bestanden overslaan”.
  5. Als het goed is moet WhatsApp nu starten.

Lukt het niet of werkt het nog steeds niet? Neem dan telefonisch contact met ons op via 0487-745047 of stuur een e-mail naar [email protected]